Zalmrokerij Sognefjord, Een familiebedrijf

Foto van eigenaar en medewerkers Sognefjord Zalm

Zalmrokerij Sognefjord is een kleine zalmrokerij, een puur familiebedrijf waar zalm roken nog echt een ambacht is. Wij roken onze zalm hangend. Het voordeel hiervan is dat de vis veel vocht en vet verliest tijdens het droog en rookproces. Dit geeft de zalm een prachtige structuur en subtiele smaak.

Het koud roken vraagt veel tijd, er wordt gerookt met eikenhout en beukenhout. Verder worden in de laatste twee uur echte jeneverbesstruiken gebruikt. Het totale proces zorgt ervoor dat de Sognefjord zalm behoort tot de allerbeste. Particulieren kunnen bestellen via deze site en genieten van de echte ambachtelijk gerookte Sognefjord zalm.

 

Onze zalm producten

Wij produceren gerookte zalm, verse zalm, verse gravadlax zalm en verse prestige zalm voor horecaondernemingen, groothandels en catering. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Voor onze particuliere klanten verkopen wij hele zijdes, gesneden en ongesneden. Ook kunt u langskomen op zaterdags. Bekijk hier onze online winkel.

 

Onze werkwijze

Inzouten, knopen en ophangen

De verse Noorse zalm wordt ingezouten met de hand, in paren van 2 geknoopt en vervolgens opgehangen op de stellingen.

De zalm wordt na 8 uur afgespoeld en wordt vervolgens gedroogd totdat het gerookt wordt de volgende dag.

Koud roken van de zalm

Het roken van de zalm is nog een echte ambacht, geen machines komen hier aan te pas. Onze zalm wordt 8 uur lang hangend gerookt op diverse motsoorten en jeneverbesstruiken. Dit geeft de zalm een prachtige structuur en subtiele smaak.

Het drogen van de zalm

De zalm wordt op z'n minst 2 dagen gedroogd om zoveel mogelijk vocht te verliezen.
Veel rokerijen roken hun zalm liggend om meer gewicht te behouden, het andere nadeel van liggend roken is de as die op de zalmen terecht komt.
Daarom kiezen wij ervoor om onze zalm hangend te roken én te drogen, het is de moeite waard.

Snijden en inpakken

Nu de zalm perfect gerookt is kan deze gesneden worden, dit word gedaan door onze precisie snijmachine. Elke zalm wordt handmatig nagekeken, schoongemaakt van schubben en graten en vervolgens in vacuüm verpakt.